Næsten alle børn (og voksne) kender Pixi-bogen ! Pixi-bogen er med sit lille format ideel på rejsen, i barnevognen, på puslebordet og ikke mindst til godnatlæsning. Bøgerne fylder ikke meget i tasken eller på hylden, men meget i hjertet og fantasien …
Og uanset om man foretrækker eventyr, dagligdagshistorier, Rasmus Klump-historier eller godt kan lide sange er der altid en Pixi-bog der passer. Seneste skud på stammen er en serie med 6 historier om Mumitroldene.

 

Pixibøger

Pixi - en lille bog, med stor betydning for litteraturen!

Torben Weinreich, professor ved Center for Børnelitteratur, har udtalt, at grundideen i Pixi-bøgerne er utrolig god, og at bøgerne utvivlsomt har vænnet utallige børn igennem tiden til at have en bog i hånden.
Jeg ser den ikke som stor litteratur, men som noget, der har stor betydning for litteraturen, fordi den tidligt giver børn nogle læsekompetencer. På den måde kan der kun siges godt om den, roser Torben Weinreich.
Kilde: Fyns Stifttidende, april 2000

Illustrationsforlaget udstillede i 1953 den lille nye opfindelse: Pixi-bogen på en messe i Frankfurt. Generelt var der stor skepsis til de små bøger, men de få der i første omgang købte Pixi-bøgerne, blev ved med at vende tilbage efter flere.  Klik her og læs om Pixi-bogens historie…  

Du kan finde pixibøgerne hos din boghandler. Her på siden kan du også købe Pixi-alfabetet og Mit store Pixihus