IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.carlsen.dk/
tidskapsel

Luftkys til mormor. Hjælp os med at lave en tidskapsel fra børnelivet i en coronatid


Forlaget Carlsen vil gerne samle de gode ting, som børn har gjort og sagt under coronaen. En rørende hilsen til bedstemor, en sjov kommentar til fars coronaskæg, en alternativ form for legeaftale. Vi vil høre om det hele. Alle de rørende, skæve, overraskende og pudsige ting, der har givet et smil på læben eller en tåre i øjenkrogen. 

Coronatiden har været - og er stadig - hård. Ingen legeaftaler, ingen rejser i ferien og ingen besøg hos bedsteforældrene. Nogle børn har oplevet, at mor eller far mistede jobbet, andre oplevede sygdom ¬– og i værste fald død. 

Men coronatiden har også vist, at vi tilpasser os. Vi tænker nye tanker, finder på nye måder at være sammen på og nye måder at vise omsorg. Alt det vil Forlaget Carlsen gerne samle i en bog, der fortæller historien om, hvordan vi klarede den på trods. 

Vi vil høre om de gode ting, som dit barn har gjort og sagt i denne helt særlige tid:

-    Har dit barn sendt luftkys til mormor gennem skærmen?
-    Været på bamsejagt rundt i byen?
-    Store tanker om små ting
-    Malet søde og opmuntrende beskeder, folk kunne finde på deres vej?
-    Nye ord, der blev opfundet

Fortæl os netop den historie fra jeres familieliv, der bragte et smil på læben (eller en lille tåre i øjenkrogen).

Hvad vil vi bruge det til? 
Forlaget Carlsen vil lave et litterært værk, som, når tiden er rigtig, kan bruges til at genopleve alt det, der, trods pandemien, gjorde, at vi klarede os igennem. Vi ved af gode grunde ikke, hvordan bogen kommer til at se ud, eller hvornår den skal udkomme – men vi glæder os til at se, hvad I sender! 

Send det til tidskapsel@carlsen.dk
Der er ingen grænser for, hvad I kan sende. Det kan være en sjov kommentar. Beskrivelse af et hyggeligt øjeblik. Tanker jeres børn har gjort sig om Lego, legeaftaler eller livet. Det kan være ord, der blev til, en ny opskrift, der blev opfundet, eller en tradition, der opstod. Kort sagt: alt er velkomment! Forlaget Carlsens redaktører læser alt, hvad der bliver indsendt og udvælger derefter de historier, der bedst tegner et billede af en tid, hvor alt var på hovedet, men hvor ikke alt var skidt. 

Hvad skal du indsende? 
Når I sender jeres citat eller historie, vil vi samtidig gerne bede om barnets navn og alder, samt den by, barnet bor i. Dette vil vi oplyse i forbindelse med historien, hvis den bliver udvalgt til at være med i bogen. Hvis jeres historie bliver udvalgt, vil I blive kontaktet umiddelbart før bogen trykkes, så I endeligt kan bekræfte, at I ønsker at deltage. 

Sikkerhed
Alle historier vil blive opbevaret sikkert og kun være tilgængelige for Forlaget Carlsen. Alle historier, som fravælges, bliver slettet med det samme.  

Vi glæder os!

Forlaget Carlsen

Læs mere >

< Læs mindre