IndlæserVent venligst…
Indlæser
Del af forlagshuset Lindhardt og Ringhof

https://www.carlsen.dk/
199 , 96 kr.
249 , 95 kr.
Verdens 100 mærkeligste dyr

Verdens 100 mærkeligste dyr

Dyr kan være en masse ting. De kan være vilde, farlige, sjove og søde, men de kan også være mærkelige. Virkelig mærkelige. Tag nu for eksempel kamelen. Det er da mærkeligt, at den går rundt med to pukler på ryggen. Men de to pukler er en slags indbygget madpakke, som er ret så praktisk at have med sig, når man nu går rundt i ørkenen i flere uger uden mad.

Der er altid en grund til, at dyr er, som de er, uanset hvor mærkelige de måtte være.

I denne bog har Sebastian samlet de 100 dyr, som han synes, er de mærkeligste i verden. Og han fortæller, hvorfor de er så mærkelige, og du kan godt forberede dig på at møde dyr, du aldrig har hørt eller læst om før.

Læs mere >

< Læs mindre

På lager
216 sider
Udg. dato:
26. aug. 2016
ISBN:
9788711556856
Højde/Bredde/Dybde: 250mm./195mm./0mm. Målgruppe: 5-9 år
249 , 95 kr.
199 , 96 kr.
Prisen er inkl. moms
Prisen er ekskl. moms

Mærkeligt dyr nr. 88: Dygong

En del mennesker kender nok søkoen, som findes i Syd- og Mellemamerika og ofte kan ses i zoologiske haver. Det er dog nok de færreste, der også har hørt om søkoens fætter dygongen.
Dygongen er især udbredt i Det Indiske Ocean. Den holder normalt til ved stille kyster, hvor der ikke er for mange bølger og for meget forstyrrelse fra mennesker. Dygongen er nemlig ret sky og holder sig helst for sig selv eller i flok med andre dygonger. Det meste af dagen går med at græsse. Men modsat de fleste andre græsædere spiser dygongen søgræs. På samme måde som
en ko flår dygongen søgræs op af havbunden med sin brede mund. Og det er næsten det eneste, dygongen laver. Den skal nemlig have masser af søgræs. Op mod 50 kilo om dagen!

De første søfolk, som så dygonger, troede, at der var tale om havfruer. Ordet ”dygong” kommer fra malaysisk og betyder faktisk også ”damen fra havet”.

Læs mere >

< Læs mindre

Mærkeligt dyr nr. 58: Wallaces flyvefrø

Ja, o.k. … Navnet passer måske ikke helt!
Wallaces flyvefrø kan nemlig ikke rigtigt flyve. Den kan svæve.

Flyvefrøen lever højt oppe i træerne og bevæger sig næsten aldrig ned på skovbunden. Den lever især af insekter og smådyr, og når man lever sit liv højt oppe i luften, så er det smart at kunne komme hurtigt fra gren til gren. Derfor har Wallaces flyvefrø meget specielle fødder. Ligesom andre frøer har flyvefrøen svømmehud mellem tæerne. Men flyvefrøen har mere svømmehud end andre frøer. Faktisk fylder dens svømmehud så meget, at den kan bruge fødderne som små faldskærme, som kan foldes ud, når den springer. Det gør flyvefrøen i stand til at tilbagelægge op til 20 meter i et spring, når den springer fra en gren til en anden.
Flyvefrøen bruger sin springteknik både under jagten på føde, og hvis der er fare på færde, og den skal hurtigt væk!

Læs mere >

< Læs mindre